Tayland vizesi nasıl uzatılır?

2

EKİM 2017

 

1268. gün – 24920 km
Mae Hong Son, Tayland

Tayland’a girerken Türkler için vize yok. Sadece damga basıyorlar. Buna rağmen en icik cicik vize kuralları olan ülkenin Tayland olduğunu biliyor muydunuz? Bu kurallara Türkler de tabi! Bu kurallardan, diğer seçeneklerden ve Tayland vizesinin nasıl uzatılacağından bahsedeceğim bu yazıda. Tayland, ziyaretçilerini ‘Vizemi uzatsam mı yaa?’ diye düşündürtmeden bırakmıyormuş; hazır olun!

Giriş çıkış kartları

İlk olarak dikkat edilmesi gereken en önemli konu; giriş çıkış kartları. Uçakla geliyorsanız uçakta, karadan geliyorsanız kapıda size verilecek bu kartlar, Tayland’da pasaportlarınız kadar önemli. Sakın kaybetmeyin. Eşinizin, çocuğunuzun ya da arkadaşınızınkiyle karıştırmayın. Zaten çoğu yerde pasaportunuza zımbalıyorlar. Aslında bu çok zararlı bir şey çünkü bazı ülkeler, pasaportunuzda zımba deliği olduğu için kapıda sorun çıkarabiliyor. Bizzat yaşanmış bir olay. O yüzden zımbalatmayabilirsiniz. Ama kaybetmeyin! Bu kartları siz kendi bilgilerinizle dolduracaksınız. Pasaportta yazan bilgiler; ad, soyadı vs. Ayrıca Tayland’daki ikamet adresiniz. Bir otel adı yazmanız yeterli.

En uzun 30 gün mü kalınabiliyor?

Türkler hava yoluyla ya da komşu ülkeden kara yoluyla geçerken sınır kapısında damga bastırıp 30 gün için ücretsiz giriş yapabiliyor. Ama eğer bir konsolosluktan vize başvurusu yaparsanız 2000 baht karşılığında 60 günlük vizeniz oluyor. Damgalı 30 gün de, vizeli 60 gün de uzatılabiliyor. Nasıl uzatılacağından aşağıda bahsediyorum.

Ülkeye arka arkaya giriş yapılabilir mi?

2016’nın sonlarında Tayland, ülkeye giriş çıkış konusunda büyük değişiklikler yaptı. Eğer karadan vizesiz yani sadece damgayla girerseniz, yılda bu şekilde en fazla 2 kez girebiliyorsunuz. Bu en büyük değişiklik… Tayland’da turist vizesiyle uzun dönem yaşayan ve daha çok kalmak için yan ülkeye girip çıkan turistleri engellemek için getirilmiş bir uygulama. Eğer uçakla ya da konsolosluktan aldığınız vizeyle giriş yapıyorsanız herhangi bir sınırlama yok. Gönlünüzce girip çıkabilirsiniz.

60 günlük Tayland vizesi nasıl alınır?

Kapıda alacağınız 30 günlük damga sizin için yeterli değilse, bir konsolosluktan 60 günlük vizeye başvurmanız gerekli. Başvuru için gerekli belgeler;
– Pasaport aslı
– Pasaport fotokopisi
– Tayland vizesi/giriş damgasının olduğu sayfanın fotokopisi
– Çıkış kartınızın aslı
– Çıkış kartınızın fotokopisi
– 1 fotoğraf (beyaz fonlu)
– Tayland’daki adresiniz (detaylı)
– 2000 baht
Bu belgeleri teslim ettikten sonra başvurduğunuz şehre göre 1 ya da 2 gün içinde vizenizi alabiliyorsunuz. Vizenizin verildiği tarihten itibaren Tayland’a girmek için 90 gününüz var. Güle güle kullanın.

Tayland vizesi nasıl uzatılır?

İlk olarak dikkat etmeniz gereken konu Tayland’da nerede olduğunuz çünkü bu uzatmayı her yerde yapmıyorlar. Uzatma yapan şehirlerin hangileri olduğunu görmek için Tayland göçmen büroları adresine bakmanız yeterli. Başvuru için gerekli belgeler;
– Pasaport aslı
– Pasaport fotokopisi
– Tayland vizesi/giriş damgasının olduğu sayfanın fotokopisi
– Çıkış kartınızın aslı
– Çıkış kartınızın fotokopisi
– 1 fotoğraf (beyaz fonlu)
– 1900 baht
Başvurduğunuz şehre göre 1 saatte de 10 dakikada da alabilirsiniz. Yarım günden uzun sürmüyor. Uzatmanız, eski vizenizin biteceği tarihte başlıyor. Yani erken başvurunca gün kaybetmiş olmuyorsunuz.

Tayland, güneyiyle kuzeyiyle ayrı bir cennet. Bu satırları Tayland’dan 5 aydır ayrılamamış biri olarak yazıyorum. Bu ülkeye dair sorularınız, yorumlarınız varsa cevaplamaktan, dinlemekten zevk duyarız. Tayland’dan Sa bai dee ka!

error: Content is protected !